MS. Marvel İnceleme

Resim yazısı ekle

            
             



YAZAR : G. WİLLOW WİLSON
ÇİZER  : ADRİAN ALPHONA
SAYFA SAYISI : 126
BASKI YILI : 2015
DİLİ : TÜRKÇE
YAYINEVİ : ARKABAHÇE YAYINCILIK

ÇEVİRMEN : BURÇ ÜNER



Marvel’in 2013 yılının şubat ayında yayınlamaya başladığı seri Türkiye de Arkabahçe yayıncılık tarafından basılmaya başlandı.Serinin çizimleri Alphona tarafından yapılmış ve bence çok yakışmış.Gerçekten Hikaye olarak çok spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım

Ana karakterimiz Kamala Khan Jersey de yaşayan hep süper kahraman olmak isteyen 16 yaşındaki normal bir kızdır.Ailesi Pakistan göçmeni olduğu için aynı zaman da Müslümandır. Babası çok baskıcı olmasa da annesi Kamalaya çok baskı uygular,geceleri dışarı çıkmasına izin verilmediği için kahramanlık işleri zorlaşır.


   Hikayede Kamalanın 2 kültür arasında kalışı çok iyi işlenmiş - Ne kadar partilere gitmek istese de İçki içince tükürmesi , domuz etinin kokusu ne kadar güzel olsa da hiçbir zaman yememesi - Bu konuda G.  Wıllow Wilson payının yüksek olduğunu söylebilirim çünkü kendisi Müslümandır .Kamala’nın bir geek olması okurken kendimi onun yerime koyabilmemi sağladı çünkü o da benim gibi bir geek ve süper kahraman olmak istiyor :) .Geek olmasının kahramanlığına fazlaca katkısı olduğunu düşünüyorum çünkü idolleri gibi kimseye zarar vermemeye insanları öldürmemeye çalışıyor ve yine geek  olmasından dolayı diyaloglarındaki göndermeler gerçekten çok güzel.

    Türkçe basılan yani İlk 5 sayıdan bahsetmem gerekirse klasik bir orijin hikayesi olarak görebiliriz ama hikayenin içinde Kamala gibi karakter olunca onu diğerlerinden ayırıyor. İlk karşılaştığı kötü adam olan mucit bu sayılarda pek yer almasa da şimdilik iyi bir Villian a benziyor. Baskı kalitesini değinirsek pek beğenmedim .(Arkabahçe kalitesinde).Türkçeleştirme de göze batan ya da okuma zevkini düşüren bir durum yok.Çizgi roman okumayı seven herkesin alması gereken bir yapım olarak görüyorum. 



Hiç yorum yok

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Blogger tarafından desteklenmektedir.