Wattpad Hikayesi


Merhaba, kendi yazmış olduğum wattpad hikayemi size sunmak güzel bir duygu. Zamanınızı ayırıp okursanız sevinirim. Hala yazmaya devam ediyorum, daha bitmiş değil. Olabildiğince Türk kültürü ve mitolojilerden yararlanıyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz...

Okumak için tıklayın



Hikayenin Adı: Kayra ve Simurg Yolculuğu

KonusuEğer yolunuzu hiç değiştirmeden kuzeye doğru gitmeye devam ederseniz varacağınız yerin adı Arda'dır. Geçmişte insanlar Arda'ya, Alabastra diyarına geçebilmek için gelirlerdi. Alabastra diyarına geçebilmenin tek bir kuralı vardır. Arda'da kırmızı renkli 5 yapraklı yoncayı bulmak bu kuralın ta kendisiydi. Zor bir kuralda değildi 1400'lü yıllarda yaşayan insanlar için. Çünkü göz alabildiğine kırmızı yoncalarla doluydu Arda. Alabastralı insanlara göre yoncaların her yaprağının bir anlamı vardı; şans,umut,aşk,inanç ve en önemlisi cesaret. Bunları bulmak için giderdi insanlar oraya.
 Alabasta diyarına gidip de dönen kimse de olmadı.Çünkü orası kasvetten uzak, 3 bölgesi ormanlarla kaplı, 2 bölgesinden yüce akarsu ve nehirler akmakta, 2 bölgesinde ulu dağlar bulunuyordu ve kalan son bölgesi de yeraltındaydı.

 Bu diyarın insanları yeraltı bölgesine gitmezlerdi.Orası fareyüreklilerin bölgesiydi ve kimse onları sevmez, aralarına almazdı. 976 yılındaki büyük savaşta Enkibi ve yandaşlarına yardım etmişlerdi ve kalan 7 bölgenin insanlarını yüzüstü bırakmışlardı. 

 Enkibi ve yandaşlarını yenip savaşı sonlandıran insanlar böylelikle bu bölgenin insanlarına fareler ismini verdiler ve aşağılık bir klan olduklarını vurguladılar. Savaşın sonunda sadece yeraltı bölgesinin insanları değil 7 bölgenin insanları da isimler almışlardı. 

 Her ne kadar Alabastra'da 8 bölgenin 8 klan lideri olsa da tüm diyarının tek bir lideri olabilirdi. Klanlarda liderlik babadan oğula geçse de bütün diyarın liderliği için bu söz konusu bile olamazdı. Simurg denilirdi tüm diyarın liderine. Sadece en cesur ve en bilge kişi elde edebilirdi bu ünvanı. Alabastra'nın insanları çok iyi bilirlerdi kimsenin doğuştan simurg olmadığını.

 Enkibi'nin tüm diyara savaş açması da aslında simurg olma hakkının doğuştan olduğunu sanmasıydı.Ünvanı ve savaşı kaybettikten sonra arkasında onu tekrar hayata döndürmeye yarayacak parşömeni bıraktı. En değerli dostları birgün onu tekrar geri getirebilsinler diye...

Okumak için tıklayın

Hiç yorum yok

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Blogger tarafından desteklenmektedir.